02.09

Запорізький автомобілебудівний завод до Дня Знань передав ще 10 автобусів територіальним громадам області

До початку чергового навчального року, український виробник автобусної техніки, Запорізький Автомобілебудівний Завод, згідно умов договору, підприємство завершило виробництво і передало десять одиниць автобусів, призначених для перевезення школярів. Партія автобусів стала не першою, так як раніше, шкільні автобуси ZAZ AO8, офіційним дистриб'ютором продукції якого є АФ «Юніверсал Моторз Груп» (структурний підрозділ Корпорації «УкрАВТО») вже передавались територіальним об'єднанням і успішно експлуатуються в декількох ОТГ Запорізької області.



Цього разу автобуси, які відповідають чинному державному стандарту до такого роду техніки, надійшли в школи Василівської міської ради, Приазовської, Новомиколаївської селищних рад, Токмацької міської ради, Більмакскої, Розівської, Якимівської селищних рад та Петро-Михайлівської сільради.



Що стосується технічної складової шкільних автобусів, виробництво яких успішно налагоджено на ЗАЗ, то салон ZAZ A08 пропонує 30 місць для сидіння учнів, а також передбачено 2 місця для супроводжуючих осіб. Всі пасажирські сидіння обладнані ременями безпеки, а для розміщення рюкзаків і портфелів під кожним сидінням змонтовані відсіки. Посадка і висадка здійснюється через передні двері, оснащені пневматичним приводом, тоді як вхід в автобус обладнаний додатковою висувною сходинкою для зручності і безпеки маленьких школярів.